Wielkanocne śniadanie to najbardziej uroczyste śniadanie w ciągu roku. Wymaga one wielu godzin przygotowań, jak również odpowiedniej oprawy. Na tę okazję wyciąga się z szafy elegancką zastawę stołową, która jest używana tylko podczas ważnych uroczystości. Oprócz okrągłych talerzy i talerzyków, na stole powinny pojawić się również stojaczki na jajka. Od paru sezonów niezmiennie najmodniejszymi z nich są te w kształcie kury, które ożywiają stół i przypominają o zbliżającej się wiośnie.

Wielkanocna zastawa stołowa powinna być lekka, wiosenna i radosna. Białe talerze z drobnymi zielonymi elementami wprawią w nastrój świąteczny i będą się wspaniale prezentować na tradycyjnym, białym obrusie. Elementy zastawy stołowej powinny pochodzić z jednego zestawu, jednak jeśli jest to niemożliwe, warto by jej elementy nie różniły się od siebie znacząco. Elegancki stół podkreśli świąteczność dnia i wprawi domowników w nastrój biesiadowy i relaksu. Więcej wskazówek, jak udekorować stół na Wielkanoc, znajdziesz na stronie: http://bbhomeonline.pl/Jak-udekorowac-dom-na-Wielkanoc--news-pol-1458207313.html